zaterdag 29 januari 2011

Berichtje van de coach - 11

Lieve meiden,

Al in de ochtend werd gemeld dat Kristie ziek was. Daarom hebben we Luca en Emma van de MD7 gevraagd om in te vallen.
Bij het verzamelen waren alle velden nog spierwit door de vorst. Zou de wedstrijd dan toch afgelast worden? Gelukkig was veld 2 niet glad dus werd onze wedstrijd daarheen verplaatst door de FiFocorner.

De teambespreking heb ik geprobeerd zoveel mogelijk op dezelfde manier te laten verlopen als normaal.
De volgende drie punten hebben we besproken:
  1. Wees fel in en rond de cirkel; zoveel voor als achter
  2. Houd ruim afstand van elkaar.
    Danny heeft woensdag op de training de links- en rechtsvoor richting achterlijn laten lopen bij een vrije bal aan de zijkant op de helft van de tegenstander.
  3. Hard passen naar elkaar en blijf na een foute pass niet staan toekijken maar probeer de bal terug te krijgen.
Ook in de opstelling heb ik niet veel veranderd ten opzichte van de vorige weken; hier de beginopstelling:


De "drie woorden" zitten inmiddels goed in jullie koppies, na het woord zelfvertrouwen rolden de woorden vechtlust, kijken en passen over jullie lippen.

Dan was het wachten nog op Hoevelaken MD1, die hadden gedacht dat het wel afgelast zou worden. Ruim de tijd voor een goede warming up, onder leiding van Sophie, ditmaal aanvoerder. Twintig minuten later dan gepland floten Michiel en Roel voor de start van de wedstrijd.

Hoevelaken bleek een tegenstander met veel tweedejaars speelsters in de gelederen. Wij hadden minder kracht en soms kwaliteit maar wij zijn een beter team. Dat resulteerde in een spannende wedstrijd. Bij ons werkten de linksachter, linksmidden en linksvoor heel goed samen en ook aan onze rechterkant was dit het geval. Zonder aanwijzingen werden posities vaak goed overgenomen. Klasse meiden!
Omdat het veld door beide teams "lang" gehouden werd, was het zwaar voor de midden-mid. Denk eraan dat als wij een vrije bal krijgen op onze helft, je dan naar voren loopt en niet naar achteren!
Isabel en Brechtje wisselden soms heel snel van positie, dat bracht de tegenstander in verwarring bij spelhervattingen; een goede truc.

Met name de strafcorners waren bij ons gevaarlijk. Omdat Hoevelaken niet snel genoeg uitliep, had Brechtje alle tijd om lekker uit te halen op doel.
Alle strafcorners werden vandaag op deze manier genomen, waarbij Isabel en Tessa om de beurt de bal prima aansloegen. Sophie kwam twee keer net tekort voor de rebound. We waren allemaal duidelijk feller in de cirkel dan vorige week, ga zo door!

Eenmaal werd de druk van Hoevelaken in onze cirkel te groot, waardoor we met een 0 - 1 achterstand gingen rusten.
Na de rust hetzelfde wedstrijdbeeld waarbij onze vleugelverdedigers veel meer druk naar voren gaven waardoor we nog meer konden aanvallen. Eenmaal stak Jeske het middenveld over met de bal aan de stick. Haar positie werd achterin niet overgenomen en daar maakte Hoevelaken handig gebruik van door uit de tegenaanval de 0 - 2 hard in de hoek te schieten. Dit doelpunt had makkelijk voorkomen kunnen worden als iemand de positie van Jeske had overgenomen.

Maar wij deden er nog een schepje bovenop en na een mooie aanval via Roos en Dilara kwam de rebound terug naar brechtje, die vanaf de kop cirkel keihard uithaalde: 1 - 2!
De wedstrijd werd nu nog mooier om naar te kijken, zelfs de coach van Hoevelaken was vol lof over ons aanvalsspel. Helaas zat de paal ons nog twee(!) keer in de weg. De uitbraken van Hoevelaken werden goed geneutraliseerd door onze verdediging; soms echt op het nippertje. Uiteindelijk was Hoevelaken de gelukkige want het bleef 1 - 2.

Nog een tip voor de links- en rechtsvoor: de bal moet snel de cirkel in. Dus ben je je tegenstander voorbij, niet nog een keertje passeren maar hard voorgeven die bal! Teruggeven op je guard kan ook, zodat zij de bal de cirkel in kan knallen!
Omdat ik elke 10 minuten twee speelsters heb gewisseld hebben velen van jullie op twee posities gespeeld. Tot slot nog wat woorden en tips voor elke speelster.
  • Marieke: Hartelijk bedankt dat je wilde keepen, je hebt het super gedaan!Waarschijnlijk was de uitslag met Pien in de goal hetzelfde geweest.
  • Susan: Weer heel alert als laatste vrouw en zeer scherp als spits! Je slag wordt steeds beter en daar maak je handig gebruik van in de wedstrijden.
  • Joyce: sterk verdedigd en goed mee op gekomen. Let op dat je de bal niet door een tegenstander heen kunt slaan en laat je stick niet te hoog doorzwaaien. Pushen is vaak effectiever.
  • Jeske: Weer heel sterk gespeeld. Vandaag was het zo dat als je een vrije bal in de stick van de tegenstander speelt, je deze makkelijk weer terugveroverde maar dit kost wel kracht, beter kijken dus!
    Ik zou je wel eens als midden-mid willen zien spelen.
  • Julia: Net als Joyce sterk verdedigd en goed mee opgekomen. Soms iets teveel naar voren gegaan waardoor je je vrouwtje uit het oog verloor.
  • Brechtje: Goed van je om te vragen of je een keer aan de zijkant mocht spelen. Ook als rechtsmidden heb je het knap gedaan met mooie passes naar de rechtsvoor. Ik vond je ook een goede "bal-af-pakker" vandaag, hou dit zo!
  • Isabel: Super gespeeld op alle posities! Op linksmidden vind ik je op je best, veel loopvermogen en een goede techniek. Vorig jaar maakte je nog wel eens vele rondjes met de bal aan je stick, dit jaar draai je bijna altijd in één keer de goede kant op.
  • Tessa: Met name in het laatste deel van de tweede helft veel druk naar voren gegeven als midden-mid, klasse!
  • Roos: Weer heel sterk aan de linkerkant, je maakte goed gebruik van je guard achter je. Train op een harde voorzet met je back hand.
  • Sophie: Je mist duidelijk nog de felheid van vorig seizoen. Dat kan te maken hebben met je enkelblessure. Misschien kom je sneller op je oude niveau door op een positie te staan waarbij je meer bij het spel betrokken bent zoals links- of rechtsmidden.
  • Dilara: Als buitenspeelster heb je je goed aan de opdracht gehouden om aan de zijkant te blijven. Als spits deed je het nog beter, jammer van die ene bal op de paal.
  • Emma: Ontzettend knap gedaan, zowel rechtsvoor als rechtsmidden. Je mag dit jaar dan in een "minder team" zitten, ik vind dat je je erg goed ontwikkelt!
  • Luca: Ook jij viel in alsof je dit hele seizoen in de MD6 hebt gespeeld. Vandaag was je een solide linksachter. Je zet je ontwikkeling van vorig seizoen goed door.

Groeten,
Meiden, jullie hebben wederom laten zien hoe goed jullie kunnen hockeyen, als een echt team. Aan de felste speelster uit elke linie had ik een snoepje beloofd, dat werd een duur rondje voor mij want jullie waren allemaal even fel!
Kristie, hopelijk ben je snel weer beter.
 
Een trotse coach Daniël

Geen opmerkingen:

Een reactie posten