woensdag 26 januari 2011

Berichtje van de coach - 10

Lieve dames,

Vorige week hebben jullie het coach-berichtje moeten missen – coach was iets te druk en kon geen tijd vinden om een verslagje te schrijven. Maar als ik dat wel had gevonden dan had ik herhaald wat ik bij Vianen al tegen jullie heb gezegd: jullie hebben daar geweldig spel laten zien, goede inzet en een gelijkspel was een “eerlijkere” uitslag geweest.

Afgelopen weekend tegen de MD5 van Kampong pakten jullie dan eindelijk weer een keer een welverdiende winst met een geweldige goal van Brechtje.

Om een beetje rust in de opstelling te hebben, heb ik jullie allemaal in dezelfde linie laten spelen als de week ervoor en het was duidelijk dat jullie daar wat houvast aan hadden. Hier staan nogmaals de tips, die jullie niet allemaal hadden bereikt, naar ik heb begrepen.

Lees deze goed door en stel vragen als je het niet begrijpt!

In de wedstrijd tegen Kampong, die jullie verdiend met 1-0 wonnen, hebben jullie je allemaal goed aan jullie opdracht gehouden. Kampong speelde behoorlijk op een kluitje, vooral in hun eigen cirkel, en jullie pasten je daar iets teveel aan aan... Vooral bij dit soort tegenstanders is het belangrijk je niet in een slechter spel mee te laten lokken: gewoon blijven doen wat wij hebben afgesproken en wat goed werkt: hou het veld breed en verleg het spel regelmatig.

Een aantal dingen om op te letten voor aanstaand weekend:
1.  Achterin hou je je man; als de tegenpartij de bal heeft mag je geen centimeter ruimte geven aan de dame die je dekt; zorg dat je weet wie “jouw vrouwtje” is en ga en blijf op haar tenen staan (nou ja, niet letterlijk dan natuurlijk J)
2.  Als wij aan de bal zijn, dan maken we het veld breed, creeer ruimte, zodat de persoon die aan de bal is, de bal kan passen (ga dus niet naar je teamgenoot toelopen als die aan de bal is, want dan kan zij de bal niet meer aan jou kwijt)
3.  Voor de voorhoede-spelers: maak je eens kwaad in die cirkel! Jullie zijn allemaal lieve meiden, maar in het veld mag je je gewoon “kwaad” maken: die bal moet IN de goal – laat dat zien en blijf er fel bovenop zitten tot de bal in de goal zit! Tessa deed dat in de re-bound van de strafcorners uitstekend.
4.  Voor de aangever van de strafcorner: de bal moet hard en zuiver aangespeeld worden om te zorgen dat degene die de bal aanneemt tijd heeft om in te slaan of om de bal af te spelen; de bal moet buiten de cirkel aangenomen worden. Neem de tijd: zorg eerst dat je goed klaar staat, weet waar de bal naartoe moet en speel hem dan pas – als de scheidsrechter haar hand omlaag doet hoef je de bal niet binnen twee seconden gespeeld te hebben – neem dus de tijd en doe het goed.

Ik ben er helaas  niet bij aanstaande zaterdag, maar zal uiteraard wel aan jullie denken. Doe je best en denk aan onze drie woorden:
-          ZELFVERTROUWEN
-          VECHTLUST
-          KIJKEN & PASSEN

Succes!

Groeten,

De Coach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten