woensdag 13 april 2011

Berichtje van de Coach - 15

Lieve dames,

Afgelopen zaterdag traden wij aan tegen IJsseloever, die op twee wedstrijden na alles hebben gewonnen dit seizoen.
Tijd dus voor een andere aanpak, besloot de coach. Jullie hadden huiswerk meegekregen en een deel daarvan hebben we voor de wedstrijd samen besproken.

Dit was: 3 redenen waarom we tegen IJsseloever kunnen winnen.
Als antwoorden gaven jullie:
• Iedereen houdt zich aan de thema’s van de coach
• We willen winnen, met minder zijn we niet tevreden (vechtlust, “pitbull”)
• Omdat we heel goed zijn
• Zelfvertrouwen
• Omdat we kunnen winnen
• Omdat we een betere keeper hebben
• Omdat we niet op een kluitje spelen en het spel regelmatig verleggen
• Omdat we communiceren in het veld en oogcontact maken
• Omdat we goede voorzetten geven in de ruimte
• Omdat we de bal ook terug-leggen
• Omdat het een uitdaging is en cool is om tegen de nr. 1 te spelen
• Omdat we goed samenspelen
• Omdat we ervaring hebben
• WIJ ZIJN OOK GROOT!
• Omdat we goed kunnen kijken & passen
• Omdat het leuk is om te winnen
• Dan kunnen we ons bewijzen
Een uitstekende lijst van redenen waarom jullie niet alleen tegen IJsseloever, maar ook tegen alle andere teams in de poule moeten kunnen winnen! Daarnaast heb ik voorgesteld om de opstelling door het lot te laten bepalen. Het merendeel stemde daarmee in en we trokken dus lootjes met het volgende resultaat:
Linksvoor: Sophie
Midvoor: Brechtje
Rechtsvoor: Marieke
Linksmid: Kristie
Mid-Mid: Roos
Rechtsmid: Joyce
Linksachter: Jeske
Voorstopper: Tessa
Rechtsachter: Susan
Laatste vrouw: Isabel

Met uiteraard Pien in de goal en met Julia en Ellis startend op de bank.
Bij het inspelen op het kwart-kunstgrasveldje kwam Julia naar mij toe om te vragen: “moeten we tegen hun???!!” Ik vroeg aan Julia: “Dat weet ik niet Julia, maar als dat zo is, wat denk je dan?” En Julia antwoordde: “O, my god!”. Op het veld heb ik jullie dus nog eens die mooie waslijst aan redenen onder de neus geduwd zodat jullie positief aan de wedstrijd begonnen.

De eerste paar minuten waren even wennen en helaas maakte IJsseloever daar meteen gebruik van met een doelpunt, maar niet getreurd, want jullie zetten een paar tandjes bij in felheid en wat ik zag was een zeer goede eerste helft, waarin Isabel toch wel de grote verrassing was. Laatste vrouw zag ze eigenlijk niet zitten, maar na een paar bemoedigende woorden en advies voor de wedstrijd, die Isabel goed ter harte nam, speelde ze uitstekend op die positie! Als een duveltje uit een doosje wist ze keer op keer ballen weg te maaien.
Pien kreeg behoorlijk wat ballen te verwerken, maar hield de goal potdicht – prima gedaan. En met een aantal mooie uitbraken (“snel schakelen!”) met Brechtje die uitstekend keek en op de juiste momenten de bal naar de links- of rechtsvoor passte zijn we ook nog wel gevaarlijk geweest. Een van deze schitterende aanvallen resulteerde bijna in een goal; waarbij Brechtje de bal tot in de cirkel meenam en hem vervolgens met de backhand richting de goal passte, waar Ellis uitstekend gepositioneerd op de tweede paal stond, maar de bal helaas eerst op haar voet kreeg voordat ze hem in de goal wist te werken. Er was wat verwarring maar de goal werd terecht afgekeurd.

In de rust had ik eigenlijk alleen maar complimenten. En 1 tip: harder passen, want met te zachte balletjes komen goed bedachte passes niet aan.
Ook in de tweede helft bleven jullie uitstekend spelen. Opvallend vond ik de goede samenwerking van de achterhoede die elkaars man goed overnamen. Tessa viel ook op als voorstopper – een positie die ze dit seizoen nog niet had gespeeld en waar ze zaterdag heel goed werk verrichtte. We kregen nog een paar kansen met strafcorners, maar helaas gingen die er niet in en we sloten de wedstrijd dus af zonder verdere doelpunten en met een 1-0 verlies.

Een mooi resultaat tegen de koploper, en in de wetenschap dat we het inderdaad best kunnen winnen en we hebben de kans om dat tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen te laten zien! Ik ben ongelofelijk trots op mijn team en alle spelers individueel. Jullie hebben echt heel goed gespeeld, super!
En ofschoon ik jullie echt allemaal goed vond spelen, wil ik toch nog even drie spelers noemen: complimenten voor Kristie en Marieke die op middenveld (Kristie) en in de voorhoede (Marieke) op onwennige plekken stonden, maar beiden goed werk deden. En voor Sophie, die dit keer op links stond in plaats van op rechts en het ook daar goed deed.

Na de wedstrijd kregen jullie een welverdiend ijsje van de vader van Julia. Ik wil toch ook nog even een complimentje uitdelen aan de ouders, die met name in de tweede helft zeer positief aan stonden te moedigen en dat helpt de meiden duidelijk!

Voor zaterdag hetzelfde als vorige week:
1. Achterin hou je je man; als de tegenpartij de bal heeft mag je geen centimeter ruimte geven aan de dame die je dekt; zorg dat je weet wie “jouw vrouwtje” is en ga en blijf op haar tenen staan (nou ja, niet letterlijk dan natuurlijk J)
2. Als wij aan de bal zijn, dan maken we het veld breed, creeer ruimte, zodat de persoon die aan de bal is, de bal kan passen (ga dus niet naar je teamgenoot toelopen als die aan de bal is, want dan kan zij de bal niet meer aan jou kwijt) – denk aan de breedte-pass!
3. Snel schakelen tussen aanval en verdediging – niet afwachten dus!
4. Zelfvertrouwen en vechtlust

En vergeet niet: als we van Laren winnen krijgen we taart van de vader van Brechtje!!!

Groeten, Jullie ape-trotse Coach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten