donderdag 21 april 2011

Berichtje van de Coach - 16 (Laren uit)

Lieve dames,
 
Na een uitstekende wedstrijd tegen IJsseloever, was afgelopen zaterdag helaas een zogenaamde “off-day” voor jullie (zou dit komen omdat Michiel’s appeltaarten niet zelfgebakken waren???).
 
Uit tegen Laren, gingen jullie aanvankelijk goed van start. De eerste tien minuten werd er goed druk uitgeoefend op Laren en schoof de verdediging mooi mee naar voren. Laren’s verdediging stond echter als een huis (waren we al voor gewaarschuwd door de coach van IJsseloever) en het bleek erg lastig om daar doorheen te breken.
 
Waar ik voor de wedstrijd ook voor had gewaarschuwd waren de counters van Laren; dit team bleek uitstekend in staat om “snel te schakelen” – van aanvalssituatie naar verdediging en omgekeerd – en maakten daar na een minuut of tien inderdaad feilloos gebruik van: na een aanval van ons die weer op hun verdediging stuitte (hetgeen Laren liefst met drie man tegelijk deed), waarbij ook de verdediging druk aan het zetten was, wisten wij zelf niet snel genoeg te schakelen om Laren’s uitbraak tegen te houden. De counter van Laren eindigde in een schot op de goal van Pien; de bal ging tussen haar benen door en werd op de doellijn door Ellis (duveltje uit een doosje!) weggeveegd. Vanaf de plek waar ik stond kon ik niet inschatten of de bal helemaal over de doellijn was geweest en aangezien de scheidsrechter naast mij stond betwijfel ik of hij dat wel heeft kunnen zien, maar helaas gaf hij wel een doelpunt.
 
En dat doelpunt bleek een beetje het omslagpunt te zijn voor het team. Vanaf dat moment leek het, op een paar momenten na, voor ons team niet meer goed te werken. We hielden de bal te lang vast voordat we keken en dan was hij al afgepakt voordat we passten. We liepen op de balbezitter af in plaats van juist weg om de ruimte te creëren. We maakten niet gebruik van de achterhoede bij het verleggen van de bal.
 
Er waren ook mooie momenten, bijvoorbeeld de actie waarbij Jeske was opgekomen en de bal uitstekend diep in de ruimte passte, waar Isabel dat zag aankomen en op de bal liep.
 
De tweede goal tegen was van een strafcorner en viel nog voor de rust.
 
In de rust namen we een aantal dingen door en maakte Julia de goede opmerking: “we kunnen dit winnen!” Dat is precies de instelling die we willen zien, Julia! En om daad bij woord te voegen was Julia inderdaad in de tweede helft feller dan ze ooit heeft laten zien! Goed gedaan Julia!
 
In de tweede helft viel het derde goal tegen, weer uit een counter van Laren, die met een mooie voorzet op de kop van de cirkel bij een vrije vrouw aankwam die hem er inveegde. Mooie goal. Alleen jammer dat die door de tegenpartij werd gemaakt...
 
De vierde goal kwam uit een strafcorner, waar mij opviel hoe fel Laren bovenop de rebound zat, met als gevolg dat de bal na een paar pogingen alsnog in de goal werd gewerkt.
 
Ook wij hadden nog een mooie kans waarbij Tessa de bal kreeg rond de 23 meter lijn, opliep naar de kop van de cirkel, de bal richting goal speelde, waar Brechtje stond die hem helaas naast het doel speelde. Maar wel een uitstekende poging!
 
Helaas hadden we in de tweede helft ook nog twee blessures met eerst een stick op de hand van Isabel en vervolgens een bal onder de voet van Sophie... en dus zette Isabel haar kiezen op elkaar en ging het veld weer in. Beide dames zijn er inmiddels gelukkig bovenop!
 
Kortom, het was niet allemaal slecht, en individueel waren er zeker goede acties en speelsters die een goede dag hadden. Maar als team werkte het helaas niet. Graag noem ik nog in het bijzonder (en zonder de rest van het team tekort te willen doen) Ellis, die een uitstekende wedstrijd had, Marieke die ik nog nooit zo fel heb gezien en Tessa die ook telkens goed op de bal zat. En natuurlijk Pien, die toch wel heel veel ballen uit de goal wist te houden!
 
Voor de volgende competitie wedstrijd – dat duurt nog wel even... - alvast de volgende aandachtspunten:
  • Snelheid van passen: kijken, aannemen, evt. actie, passen (ipv aannemen, kijken, actie, nog een actie, nog eens kijken en dan de bal verliezen
  • Communicatie in het veld
  • Als je de bal niet hebt: blijven nadenken waar je moet staan / heen moet lopen & meedoen!
  • Snel schakelen tussen aanval/verdediging/aanval
 
Maar eerst aanstaande vrijdag het paashaaseierentoernooi. Helaas kunnen Tessa en ik daar niet bij zijn, maar de rest van het team wens ik vooral heel veel speelplezier!
 
Groeten,
 
De Coach!
 
P.S. Enne, de volgende keer hebben we ze hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten