zaterdag 13 november 2010

Berichtje van de coach - 7

Lieve meiden,

Wat een mooie overwinning vandaag! Ik ben supertrots op jullie vanwege het mooie hockey dat ik heb gezien.

Voor de wedstrijd hadden we met elkaar afgesproken niet zelf met de bal te lopen, maar te kijken en te passen; het spel breed te spelen – vooral over rechts - en te verleggen. Voor de verdediging hebben we besproken dat de laatste vrouw eerder ingrijpt (om de bal zover mogelijk bij het doel vandaan te houden) en dat iedereen zijn man (vrouw) dekt. En we hebben het over het “niet-balbezit” gehad: dat je dan goed moet nadenken waar je je moet aanbieden, of waar je druk op de tegenstander moet zetten.

Ik heb het allemaal gezien vandaag: prachtig samenspel, mooie verleggingen. De verdediging klopte; Ellis hield zich uitstekend aan de opdracht die ik haar had gegeven en de bal werd goed uitverdedigd: ik heb weinig ballen weggegeven zien worden bij het uitslaan.

Voor het eerst dit seizoen zag ik geen aarzelingen of “angst” voor de tegenstander. Jullie waren er gewoon.

In de rust hebben we nog afgesproken dat jullie wat feller op de bal mogen zitten: net dat stapje extra en net iets minder lief. En dat had effect: via een hele mooie actie volgde een prachtig doelpunt: de bal was op links en werd daar door Dilara verlegd naar Roos, die hem verder doorspeelde naar Tessa op rechts. Tessa speelde naar Kristie die mooi vrij stond op rechtsbuiten en die de bal vervolgens voorgaf in de cirkel, waar Isabel perfect bij de tweede paal stond en hem er zonder aarzelen in legde! Super.

Aan het eind van de wedstrijd was het duidelijk zichtbaar dat jullie alles hadden gegeven: de vermoeidheid sloeg toe, maar gelukkig was het toen nog maar heel even tot aan het verlossende fluitsignaal.

Complimenten voor het hele team en voor vier spelers in het bijzonder:
Pien, omdat ze drie uitzonderlijk prachtige reddingen had;
Kristie, omdat ze vandaag buitengewoon goed speelde: lekker fel, altijd op de goede plek en met een paar hele mooie schijnbewegingen op snelheid de tegenstander voorbij;
Roos, omdat ze het op een onwennige midden-midden plek prima deed, met mooie passes en goede spelverdeling
Brechtje, omdat ze een kei van een voorstopper is: de stofzuiger die veel acties van de tegenstander onderschept en de bal dan ook uitstekend verder passt èn omdat ze gevloerd werd, twee kapotte knieën had, gewoon opstond en doorliep!

Vandaag werkte het – volgende week doen we het weer!!!

Groetjes van een hele trotse coach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten