woensdag 13 oktober 2010

Berichtje van de coach - 3

Lieve meiden,

Jullie hebben het voorseizoen mooi afgesloten met een terechte 3-0 overwinning op eigen grond.

We hadden voor de wedstrijd met elkaar afgesproken het veld “breed” te houden (dat betekent dat de links- en rechts midden en links- en rechts buiten zoveel mogelijk aan de buitenkant van het veld blijven) om zo ruimte te creëren en om mogelijkheden te scheppen om de bal te verleggen (van links naar rechts of van rechts naar links).

Voor de rechts midden positie bleek dit een ware uitdaging – als een magneet werd die toch telkens weer naar binnen getrokken, onafhankelijk van wie op die positie stond! Het blijft dus iets om ons de komende weken ook op te concentreren.

We zijn regelmatig gevaarlijk geweest voor de tegenpartij, Eemvallei, zowel over rechts als over links. De afspraak om de bal ook eens terug te spelen werd goed uitgevoerd.

Roos, op haar favoriete plek linksvoor, heeft op twee momenten in de wedstrijd belangrijke acties uitgevoerd, waarbij ze met een fantastische truc tot in de cirkel wist binnen te dringen. Eenmaal scoorde ze daaruit zelf (uit een onmogelijke hoek!) en de tweede keer speelde ze de bal prachtig terug op Brechtje die de bal vervolgens hoog in de goal schoot. Wat mij betreft de mooiste goal van het seizoen tot nu toe!

Ook de verdediging heeft fantastisch werk verricht – zodanig dat Pien uit pure ellende en verveling maar op de grond ging zitten… En in Ellis had ik de verrassing van de wedstrijd te pakken: met de opdracht op linksachter mandekking uit te voeren en een meisje van Eemvallei niet aan de bal te laten komen had Ellis total geen moeite, ze onderschepte de bal keer op keer en speelde hem dan mooi af in de stick van teamgenoot. Prima gedaan!

Kristie zei zich op midvoor niet helemaal in haar element te voelen, maar ze had het nog niet gezegd of ze bood zich vlak na rust op het juiste moment breed aan aan de rechtsmidden en passte de bal vervolgens zuiver door voor een mooie kans op het doel.

Iedereen heeft hard gewerkt deze wedstrijd – ik ben trots op jullie en kijk uit naar de start van de gewone competitie na de herfstvakantie, waarin we in dezelfde klasse (3e) blijven spelen.

Voor 30 oktober probeer ik nog een oefenwedstrijd te regelen zodat we na twee weken rust weer in het wedstrijd-ritme kunnen komen en in een vriendschappelijke pot een aantal opstellingen kunnen uitproberen.

Ook voor de ouders dit keer een compliment: de uitdaging van positief aanmoedigen werd serieus opgepakt – en dus met resultaat!

Fijne herfstvakantie!

Groetjes,

De Coach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten