donderdag 7 oktober 2010

Berichtje van de coach - 2

Lieve meiden,

Zoals Daniel ook al aangaf is er afgelopen zaterdag weer hard gewerkt door jullie. Ik heb een aantal hele mooie aanvallen gezien, zowel over rechts als over links. Bij die aanvallen werd de ruimte goed benut en werd er goed gekeken en gepassed. Goed zichtbaar was dat jullie daar op vrijdag ook op hadden getraind: als de bal werd onderschept, snel de aanval opbouwen om de tegenstander te verrassen. Uit een van deze aanvallen viel in de eerste minuten al een mooi doelpunt.

De verdediging liep beter dan in de wedstrijd tegen Schaerweijde; de ballen werden over het algemeen netjes via de zijkant weggewerkt, zoals we hadden afgesproken, en Susan heeft als laatste vrouw goed werk geleverd door de meeste ballen weg te werken voor deze het doel bereikten.

Helaas hebben wij na het openingsdoelpunt uit onze verdere kansen niet gescoord, maar deed Shinty dat wel, met een 2-1 verlies als resultaat. Als je bedenkt dat Shinty gelijk heeft gespeeld tegen Schaerweijde, dan kan ik alleen maar concluderen dat jullie enorme stappen vooruit hebben gemaakt in die ene week. Ik ben dan ook benieuwd hoe het aanstaande zaterdag zal gaan in de laatste wedstrijd van de voorcompetitie!

Denk deze week aan wat we besproken hebben voor de wedstrijd:
Het moment dat je de bal niet in bezit hebt is belangrijker dan het moment dat je de bal wel in bezit hebt. Dat is het moment dat je druk moet zetten op de tegenpartij (als zij balbezit hebben) of dat je ruimte en afspeelmogelijkheden moet creëren (als wij balbezit hebben). Je moet je dus elk moment van de wedstrijd concentreren op je rol.

Ik wens Sophie sterkte met haar enkel; ze mag drie weken niet spelen en een schrale troost is dat we in die drie weken gelukkig maar 1 competitie wedstrijd hebben…

De coach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten