dinsdag 22 maart 2011

Berichtje van de Coach - 13

Lieve dames,

Wat was het een feest afgelopen zaterdag!!! En dat na twee frustrerende wedstrijden, waarin de aanvallen mooi opgebouwd waren, er goed werd gekeken, prachtig werd rondgespeeld, maar er helaas niet werd gescoord en de tegenpartij de zeldzame kansen die zij hadden wel uit nutten, met als resultaat verlies tegen de verhoudingen in...

Afgelopen zaterdag verliep de opbouw weer uitstekend met hele mooie combinaties. Opvallend was de inzet van iedereen: jullie gingen er fanatiek tegenaan en gaven alles wat erin zat. Het gevolg was prachtige aanvallen en dit keer wel punten: het eerste doelpunt was een opluchting, het tweede gaf jullie duidelijk vleugels – zelfs de coach van de tegenpartij zag de verandering in het team. Na dat tweede doelpunt werkten jullie zowaar nog harder en het resultaat was 7 doelpunten en een uitzinnige coach!

Nu we weten dat we echt kunnen scoren hoop ik dat jullie zaterdag met nog meer zelfvertrouwen het veld in stappen en nu jullie succes geproefd hebben, smaakt het hopelijk naar meer!

Aanstaand weekend gaan we door op de ingeslagen weg en blijven de thema’s:
1. Achterin hou je je man; als de tegenpartij de bal heeft mag je geen centimeter ruimte geven aan de dame die je dekt; zorg dat je weet wie “jouw vrouwtje” is en ga en blijf op haar tenen staan (nou ja, niet letterlijk dan natuurlijk J)
2. Als wij aan de bal zijn, dan maken we het veld breed, creëer ruimte, zodat de persoon die aan de bal is, de bal kan passen (ga dus niet naar je teamgenoot toelopen als die aan de bal is, want dan kan zij de bal niet meer aan jou kwijt)
3. Blijf je “kwaad” maken – die bal is van ons en moet in de goal van de tegenpartij!
4. Snel schakelen tussen aanval en verdediging – niet afwachten dus!

Omdat ik geloof dat het (lange) inlopen en inspelen ook een positieve bijdrage heeft geleverd, hierbij het verzoek om ALLEMAAL een bal mee te nemen zodat we dezelfde oefeningen kunnen doen voor de wedstrijd.

Groeten,

De Coach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten