zondag 26 september 2010

Berichtje van de coach - 1

Lieve meiden,

Mijn complimenten voor jullie inzet gisteren: goed gedaan!

Wat hebben jullie geknokt gisteren tegen Schaerweijde! Aan jullie inzet heeft het zeker niet gelegen – vooral niet in de tweede helft.

Na een paar wedstrijden is het jullie waarschijnlijk al duidelijk dat er twee hele grote veranderingen zijn ten opzichte van de 8-tal wedstrijden:
-    Het veld is veeeeel groter en je moet veel harder lopen om aan het spel mee te doen
-   We komen regelmatig tweede jaars D tegen, die al een jaar langer gewend zijn aan het mogen slaan en het overbruggen van die langere afstanden

Gisteren in de eerste helft waren jullie erg bezig met die meiden van Schaerweijde die de bal zo hard konden slaan. Dat is inderdaad best eng. Maar in de D (en daarna) is dat een feit: je mag slaan, de bal gaat dus harder en het lijkt allemaal wat enger geworden. Zelf veel stoppen en slaan oefenen helpt om daaraan te wennen en uiteindelijk komt het gelukkig niet zo heel vaak voor dat iemand bezeerd raakt door een uithalende stick. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie je zelfvertrouwen de komende weken terug krijgen; tenslotte hebben wij ook een aantal meiden met behoorlijk wat slagkracht, bijvoorbeeld Brechtje!

Door de druk die de tegenpartij uitoefende kwamen jullie gisteren niet zo goed in je spel als de weken ervoor; uit paniek (denk ik?) gingen veel ballen blind rechtdoor het midden naar voren (en helaas vaak in de stick van de tegenpartij); de weken ervoor hebben we kunnen genieten van het “verleggen” en “rondspelen” van de bal dat jullie heel goed kunnen (en veel beter dan de tegenpartijen!). Ook als het moeilijk wordt met een sterke tegenstander, of juist dan, is het belangrijk om dat mooie spel vol te houden. Op die manier kan de bal via de “vleugels” (de zijkanten, ofwel de rechts- en links-midden en rechts- en linksvoor) naar voren gespeeld worden met mooie kansen. Gisteren hebben we dat ook een aantal keren heel mooi gezien, met bijvoorbeeld “Speedy Gonzalez” Roos, die zo verschrikkelijk mooi alle tegenstanders uit speelt als ze de bal krijgt op links.

Ik heb mooie acties gezien gisteren van iedereen, maar de vrouw van de wedstrijd moet toch wel Pien zijn, die naast wat goede reddingsacties, zelfs de bal uit de goal wist te houden bij een onterechte strafpush. Fantastisch gedaan Pien!

Ik vind het  mooi om te zien dat jullie gewoon door blijven knokken en niet de koppies laten hangen als we wat tegenslag hebben. Ik ben trots op jullie allemaal en kijk uit naar volgende week – dan gaan we er gewoon weer voor!

Veel liefs,

De Coach!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten